E39 zonnescherm reparatie

Mijn 530i is voorzien van oprolbare zonneschermen. Het scherm voor de achteruit wordt elektrisch bediend, de schermen voor de achterste zijruiten met de hand. De schermen voor de zijruiten bestaan uit twee onderdelen: een groot scherm dat omhoog getrokken wordt, en een klein scherm voor het driehoekige ruitje dat opzij getrokken wordt voor het sluiten. De laatste kon aan de linker kant niet meer opgerold worden. Gezien een nieuwe €270 kost, wilde ik een poging doen deze te repareren.

Het scherm kan verwijderd wordt door met een puntig iets, bijv. een kleine platte schroevendraaier, door het gat aan de bovenkant van de behuizing de metalen clip in te drukken. Nadat ik de behuizing eraf had gehaald, werd duidelijk waar het probleem zat: de behuizing was gescheurd, hierdoor was het scherm losgeschoten:

De oplossing: lijmen. Het lijmen van spuitgiet kunststof kan erg lastig zijn, maar hier was er gelukkig voldoende oppervlakte voor een goede verbinding. Hiervoor heb ik tweecomponentenlijm gebruikt. Nadat deze droog was, kon ik het scherm weer oprollen. Met 10 minuten werk heb ik zo €270 bespaard.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *