Een nachttafel voor de dochter

Mijn acht jaar oude dochter wilde graag een nachttafel op haar kamer hebben. Nadat wij de beschikbare ruimte hadden opgemeten kwamen we uit op een tafel van 30x30cm met een hoogte van 42cm. Wij hebben 18mm dik multiplex gebruikt en hieruit vier delen gezaagd:

  • Twee keer 40x30cm (zijkanten)
  • Een keer 30x30cm (bovenkant)
  • Een keer 30×26.4cm (middelste plank)

Mijn dochter heeft, onder mijn begeleiding, met mijn invalzaag alles zelf gezaagd. Een correct gebruikte invalzaag is een van de veiligste elektrische zagen die er is en daarmee een goede manier om kinderen kennis te laten maken met dit onderdeel van de houtbewerking.

Voor het verbinden van de planken heb ik pocket holes gebruikt. Deze konden in dit geval aan de zijkanten niet onzichtbaar weggewerkt worden. Maar aan de ene kant vond mijn dochter dat niet erg, aan de andere kant zouden de zijkanten toch niet te zien zijn als de tafel een keer op z’n plek stond. In theorie zou je de gaten ook aan de binnenkant kunnen zetten, maar de schroeven zouden dan weinig houvast hebben en eruit kunnen scheuren:

De gaten heeft mijn dochter met mijn hulp allemaal zelf geboord. Ik heb de tafel in elkaar gezet. Mijn dochter heeft met schuurpapier de kanten afgerond en de tafel met de kwast geverfd, gebruikmakend van een restant muurverf. Hier is het eindresultaat:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *