Toby’s Garage – de tussenstand na een jaar

Inmiddels is het een jaar geleden dat we de sleutel voor ons nieuwe huis en dus voor de garage hebben gekregen. Zo zag het er toen uit. Tijdens de verbouwing van het huis werd de garage als opslag gebruikt. Na de verhuizing kon ik dan gaan opruimen en opnieuw inrichten. Dit is de huidige stand van zaken:

Wat ik gedaan heb:

  • De oude keukenkasten, welke veel ruimte in beslag namen, verwijderd.
  • Een andere keukenkast als werkbank geplaatst. Deze heeft vier lades, ideaal voor opslag.
  • De kapotte garagedeuropener verwijderd.
  • Twee stellingkasten naar de schuur verplaatst en de twee anderen aan kantoor gedoneerd.
  • Een Ikea Billy en twee opbergplanken geplaatst.

Wat ik nog niet opgepakt heb:

  • De garage is nog niet geschilderd. Na het schilderen van een half huis had ik daar geen zin meer in. Op dit moment weet ik niet of het nog gaat gebeuren.
  • De vloer is nog steeds kaal beton. Mijn plan waren rubberen tegels, maar deze zijn best prijzig. Epoxy is een alternatief, maar hiervoor zou ik de garage weer helemaal leeg moeten halen. Daarom zullen het waarschijnlijk hooguit een paar rubberen tegels rondom de werkbank worden.
  • De verlichting is nog steeds een TL buis. Tot nu toe was dit voldoende. Mocht ik hier bijv. aan een auto gaan werken, dan ga ik zeker LED lampen plaatsen.
  • Ik wil de tafel verbouwen tot een opklapbare werkbank. Op dit moment huisvest deze mijn 3D printer, maar als het kouder wordt en condens weer een probleem gaat vormen gaat deze weer het huis in. Dit zal dus waarschijnlijk voor de winter gebeuren, zodat er in de winter evt. een auto in de garage geparkeerd kan worden.
  • Temperatuurregeling blijft een probleem. Zonder isolatie en met een grote spleet onderaan de garagedeur is het feitelijk onmogelijk de garage in de winter warm en in de zomer koud te houden. Verwarming of airco zouden waarschijnlijk energieverspilling zijn. Mijn oplossing voor nu is om gewoon niet in de garage te gaan werken als het daar te warm of te koud is. Voor de zomer is een elektrisch verwarmde jas misschien nog een idee.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *