French cleat ophangsysteem

Als je op YouTube een aantal werkplaats video’s bekijkt, dan kun je de indruk krijgen dat minimaal één muur met een French Cleat (haaklatten) ophangsysteem een must is. Daarbij wilde ik uiteraard niet achter blijven. De wand achter mijn werkbank was al voorzien van gaten met pluggen, die ik gewoon hergebruikt hebt. Ik had nog een aantal geschikte latten liggen. Hiervan heb ik, met de invalzaag 45 graden gekanteld, langs een strip afgezaagd om de gewenste hoek te krijgen. Daarna heb ik de latten op lengte gezaagd en vastgeschroefd. De afgezaagde stukjes passen dan op/achter de op de wand gemonteerde latten. Op te hangen spullen worden gewoon met houtschroeven hierop geschroefd en kunnen dan vrij langs de muur op de latten geplaatst worden. Sommige voorwerpen, zoals bijv. lijmklemmen, kunnen ook rechtstreeks aan de latten geklemd worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *