Bouw van een Systainer trolley

Doordat mijn werkplaats ook een garage is moet ik spullen makkelijk kunnen verplaatsen om ruimte voor een auto te kunnen maken. Daarom wilde ik mijn M-Boxen/Systainers op een trolley kunnen plaatsen. Ik ben dit artikel tegengekomen, die uiteindelijk de motivatie leverde om zelf iets te bouwen – met het verschil dat ik twee Systainers naast elkaar wilde kunnen plaatsen. Ik had nog een aantal meter hout liggen waarin het aanrechtblad voor onze keuken was geleverd. Deze latten zijn voorzien van opstaande randen, wat ideaal is om te voorkomen dat de systainers van de trolley af schuiven.

De eerste stap was het op maat zagen van de latten. Een Systainer is ongeveer 40x30cm groot. Ik heb daarom twee stukken van 82cm en twee van 32cm afgezaagd, om ruimte te laten voor de opstaande randen:
Een van de randen heb ik met een kantenfrees in de bovenfrees verwijderd. Ik ben niet de grootste fan van de Black & Decker Workmate, maar voor deze werkzaamheden is ‘ie best handig.

De twee lange latten heb ik met de bovenfrees van inkepingen voorzien, om deze met de korte zijkanten te laten overlappen:

Het geheel is met zelftappende schroeven in elkaar gezet, die ook de wielen vasthouden. De wieltjes zijn een setje Ikea Rill dat ik nog had liggen. Hier is het eindresultaat:

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *