Review: Setting up a Home Car Workshop

Ik kwam dit boek via een boekentip in het Duitse oldtimerblad Autobild Klassik tegen. Dat was nog voordat ik een eigen garage had, maar gezien een eigen werkplaats een droom van me was, heb ik het boek toch maar besteld.

Zoals de naam al zegt bevat het de meest belangrijke onderdelen die van belang zijn bij het opbouwen van een kleine werkplaats voor werkzaamheden aan auto’s: gereedschapskeuze (handgereedschap, elektrisch en stationair gereedschap), werkbanken, het tillen van auto’s, opslag, lassen, het ontwerp van een werkplaats en veiligheid. Het boek bevat veel nuttige informatie, inclusief tips voor de bouw van een werkbank en oprijbokken.

Het boek is echter duidelijk gebaseerd op de voorkeuren van de auteur, en dat is metaalbewerking. In mijn ogen zouden sommige aanbevelingen en gereedschapstips anders zijn, als de focus meer op algemene onderhoudswerkzaamheden zou liggen. Zo ontbreekt redelijk gangbaar speciaal gereedschap, zoals bijv. een remontluchtapparaat. Ook bruggen hadden in meer detail besproken kunnen worden, en TIG lassen ontbreekt zelfs volledig.

Ondanks deze kleine tekortkomingen loont het boek zeker de moeite voor iedereen, die een kleine werkplaats willen opbouwen of verbeteren. Veel informatie is niet alleen relevant voor een autowerkplaats, voor ook voor mensen die een plek voor houtbewerking, algemene metaalbewerking of gewoon om te knutselen willen hebben.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *