Kreg Pocket-Hole Jig 320

Pocket Holes zijn een snelle, gemakkelijke en handiger manier om twee stukken hout met elkaar te verbinden. In veel gevallen kunnen de gaten dusdanig geplaatst worden dat deze onzichtbaar zijn. Anders dan bij deuvels, lamellen of domino’s is het niet noodzakelijk, in beide delen te boren, waarmee het uitlijnen van de twee stukken niet noodzakelijk is. Er wordt maar in één stuk geboord en deze dan aan de andere vastgeschroefd.

Kreg verkoopt verschillende Pocket Hole boormallen, van de heel eenvoudige 310 tot aan de K5. De laatste is zinvol als je hem dagelijks gebruikt, maar voor mijn incidenteel gebruik heb ik voor de 320 gekozen.Bijgesloten zijn een diktemeter, de boor en een schroeftbit met Kregs vierkantvorm. Ik zou ook een Kreg snelklem erbij kopen, want het is heel moeilijk nauwkeurig te boren als de mal niet op de plank is vastgeklemd. Ik zou ook meteen voldoende schroeven kopen. Ik heb het Pocket-Hole Screw Project Kit aangeschaft,welke schroeven voor alle ondersteunde materiaaldiktes(12mm/18mm/25mm) bevat.

De boormal is makkelijk te gebruiken. Deze moet eerst voor de materiaaldikte ingesteld worden, die evt. met de meegeleverde diktemeter bepaald kan worden. Daarna wordt de dieptebegrenzer op de boor op dezelfde maat ingesteld. De mal wordt daarna op de te boren plank vastgeklemd, waarna de gaten geboord kunnen worden. Met de 320 kunnen met één keer vastklemmen twee gaten naast elkaar geboord worden. Als alle gaten geboord zijn, kunnen de twee stukken hout als gewenst uitgelijnd en aan elkaar vastgeschroefd worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *