Metabo KS 216 M Lasercut afkort- en verstekzaag

In eerste instantie kon ik niet kiezen welke afkortzaag met trekfunctie ik moest kopen, daarom wilde ik het voorlopig met alleen een invalzaag proberen. Met de 1m geleiderail is de invalzaag uitstekend geschikt voor langere dwarssnedes waarvoor anders de trekfunctie gebruikt zou worden. Maar bij het verstek zagen van plinten had ik problemen en moest ik constateren, dat het toch niet helemaal zonder afkortzaag gaat. Gezien ik de trekfunctie nu niet meer nodig had en de plaatselijke bouwmarkt een aanbieding had (€109), heb ik de Metabo KS 216 M Lasercut zonder trekfunctie gekocht. Zoals de naam al zegt is de zaagbladdiameter 216mm. De zaak kan ook gekanteld worden.

Er hoefden slechts de extensies links en rechts vastgezet te worden. Meegeleverd worden een klem en een stofzak. De tafel was goed geolied, mogelijk om roest te voorkomen. Dit model heeft zowel een LED lamp als ook een lijnlaser. De laatste was goed afgesteld en is best handig om te hebben. Door het ontbreken van de trekfunctie is de zaag compact en ook vrij licht. Hij werkt goed, en is voor deze prijs in mijn ogen een prima zaag, mits de zaagbreedte van 120mm bij 0 graden en 80mm bij 45 graden verstekhoek voldoende zijn.

Vergrendeld in transportstand
Verstek zagen met laser

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *