Makita DLX2220 boormachine/slagschroevendraaier set

Een accuboor en een accu-slagschroevendraaier zijn essentiële gereedschappen in elke werkplaats, en worden vaak als set verkocht. Ik zat eerst aan de Makita DLX3090 set te denken gezien deze met een derde accu en een LED lamp geleverd wordt. Maar vanwege de prijs en andere factoren heb ik toch voor de DLX2220JX2 set (met DDF483 boor en DTD155 slagschroevendraaier) gekozen, om de volgende redenen:

  • Tijdens de koop had Makita een actie met een gratis 5Ah accu bij koop van accu gereedschap. Gezien ik ook nog een frees en een grasmaaier wilde kopen, betekende dit al twee gratis accu’s, in totaal dus vier en daarmee voldoende voor mij. Bij koop van apparatuur met snoer kreeg je trouwens de LED lamp gratis.
  • Twee lichtere 3Ah accu’s leken mij, naast de 5Ah accu’s, wel handig.
  • Dit set wordt met de stapelbare Makita Mbox 3 geleverd, wat een stuk handiger is dan de tas bij de DLX3090 set.
  • Anders dan goedkopere sets hebben beide gereedschappen borstelloze motoren.
  • Er zit een 38-delige accessoireset met schroefbits en boortjes bij.

Ik was verrast hoe compact en licht beide apparaten zijn. Het laden gaat ook vlot. De lader heeft een ventilator en maakt daardoor een beetje geluid, maar niet storend. Hij is voorzien van twee statuslampjes en kan hierdoor een aantal verschillende toestanden weergeven, waaronder “accu defect” en “bijna vol”.

De doos met inhoud. Rechts is er plek voor een derde accu.
De accessoireset.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *